Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla

Zapojení oběhového čerpadla v domácím topení musí být provedeno správně, aby se dosáhlo optimálního výkonu a úspory energie. Čerpadlo se připojuje vždy na okruh s nižší tepelnou ztrátou, tj. na návratovou část topného systému. Je důležité také zohlednit směr proudu vody v okruhu a instalovat čerpadlo v takové pozici, aby nedocházelo k přerušování proudění.

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Co vědět o instalaci domácí vodárny

Instalace domácí vodárny není nijak složitá, avšak vyžaduje určitou znalost technických záležitostí. Je důležité správně zvolit typ vodárny, stanovit správnou hloubku vrtu, správně vybrat čerpadlo a zajistit dostatečnou údržbu. Při správné instalaci může být domácí vodárna pro vás i pro vaši peněženku velmi výhodná.

Jak na efektivní čerpání vody

Jak na efektivní čerpání vody

Pro efektivní čerpání vody je nutné mít správně navrženou a funkční čerpací stanici s vhodnými čerpadly a příslušenstvím. Dále je důležité dbát na kvalitní úpravu vody a řídit spotřebu energie pomocí správného nastavení čerpadel. Pravidelná údržba a kontrola technického stavu zařízení jsou také klíčové pro bezproblémový chod čerpání vody.

Zapojení tepelného čerpadla k bazénu

Zapojení tepelného čerpadla k bazénu

Zapojení tepelného čerpadla k bazénu je optimálním způsobem, jak si zvýšit teplotu vody, a tím prodloužit koupání v příjemných teplých podmínkách. Čerpadlo bude efektivně využívat tepelnou energii z okolního prostředí, aby ohřálo vodu v bazénu. Kromě úspornosti a spolehlivosti, tepelné čerpadlo také umožní snadné ovládání teploty vody v bazénu.

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu

Jakou hadici k ponornému čerpadlu použít závisí na několika faktorech jako jsou typ čerpadla, průměr sacího otvoru, délka potrubí a tlak, který bude hadice vystavena. Nejčastěji se používají hadice s průměrem 1,25 až 2 palce a délkou až 100 stop. Důležité je také zvolit hadici s dostatečnou pružností a odolností vůči poškození či křehnutí.